Gourmand sajtleves
20 dkg Karaván füstölt sajt, 10 dkg trappista sajt, 1 db borsos Camembert sajt, 1 dl száraz fehérbor, 4 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, 1 liter erőleves (kockából), 3-5 dkg liszt, 10 dkg császárszalonna, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál Knorr Delikát ételízesítő

A Karaván és a trappista sajtot lereszeljük, a Camembert-t kis darabokra vágjuk. Világos vajas rántást készítünk, Delikát ételízesítővel, áttört fokhagymával ízesítjük, majd felöntjük az erőlevessel. Felforraljuk, hozzáadjuk a sajtokat, a száraz fehérbort. Kézi mixerrel krémesítjük, tejszínnel dúsítjuk, kiforraljuk. Sült császárszalonna-kockákra tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc Egy adag: 1514 kJ/360 kcal Ajánlott ital: száraz fehérbor - Dörgicsei Chardonnay 2001, Pántlika Pincészet

Füstölt Karaván-krémleves
20 dkg füstölt Karaván sajt, 1 fej vöröshagyma, 1 liter erőleves (kockából), 2 dl tejszín, 3-4 dkg liszt, 5 dkg vaj, Knorr Delikát ételízesítő

Az apróra vágott vöröshagymát olvasztott vajon fonnyasztjuk, megszórjuk liszttel. Két percig együtt pirítjuk, majd felengedjük az erőlevessel. A reszelt Karaván sajtot hozzáadjuk, tejszínnel dúsítjuk, enyhén sózzuk. Lassú tűzön kiforraljuk. Csészékbe szűrjük. Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk hozzá. Elkészítési idő: 55 perc Egy adag: 1538 kJ/366 kcal Ajánlott ital: száraz fehérbor - Bátaapáti Chardonnay Barrique 2001 (Magyar Konyha)

Roquefortkrémleves póréval
20 dkg márványsajt, 10 dkg Anikó sajt, 10 dkg Óvári sajt, 1 szál póréhagyma, 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 1 liter erőleves (kockából), 1,5 dl tejszín, 1 kávéskanál száraz sherry, 1 kávéskanál Knorr Delikát ételízesítő, őrölt gyömbér

Világos, vajas rántást készítünk és felengedjük az erőlevessel. Hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, állandó kavarás mellett rövid ideig, lassú tűzön főzzük. Csipetnyi őrölt gyömbérrel, Delikát ételízesítővel ízesítjük. A jól megmosott, felkarikázott póréhagymát is a levesbe tesszük. A legvégén ízesítjük a száraz sherryvel, és dúsítjuk a tejszínnel. Tálaláskor tejszínhabrózsát nyomunk rá. Elkészítési idő: 50 perc Egy adag: 1371 kJ/327 kcal Ajánlott ital: száraz fehérbor - Bátaapáti Sauvignon Blanc 2001

Hagymaleves rokforttal
4 személyre: 5 db hagyma (kb. 75 dkg), 3 evőkanál vaj, 3 db zöldségleves-kocka, 10 dkg rokfort sajt, 2–3 evőkanál sárga mustármag, 5 dkg sajt a tálaláshoz

Előkészítés: A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, kis lángon a vajon megfonnyasztjuk annyira, hogy ne legyen színe. A leveskockákat és a rokfort sajtot megolvasztjuk 2 liter vízben. Az 5 dkg sajtot nagyobb kockákra vágjuk. Elkészítés: A folyadékot hozzáadjuk a hagymákat. Összekeverjük a mustármaggal, 1 kávéskanál sóval, és 15 percig fedő alatt főzzük. Megszórjuk a sajtdarabokkal, és így tálaljuk. Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 30 perc múlva 1 adag: 240 kcal