Mézes-rumos kávé
1 tojás, 2 cl konyak, 1 teáskanál méz, 1,5 dl erős kávé, 2 evőkanál tejszín

A tojást a konyakkal és a mézzel habosra keverjük, majd tűzálló pohárba öntjük. A forró kávét rátöltjük, a tetejére öntjük a tejszínt úgy, hogy a tetején maradjon (ehhez egy kiskanálon csurgatjuk keresztül)

Ír kávé
1 pohár erős, forró kávé, 2 teáskanál cukor, 2-4 evőkanál whisky, 2 evőkanál enyhén felvert tejszín

Forró vízzel előmelegítem az ír-kávés poharakat. Beleteszem a cukrot, ráöntöm a nagyon forró kávét és megkeverem. Mártásos merőkanálba öntöm a whiskyt, meggyújtom, beleöntöm a kávéba, majd a tetejére jégbehűtött tejszínhabot teszek. Tovább már nem keverem, hanem a hideg tejszínen keresztül lassan iszom.

Sötét szerenád
1/4 l erős kávé, 1/4 l tej, vagy kávétejszín, 5 dkg csokoládé, 2 evőkanál porcukor, tejszínhab, reszelt csokoládé.

A forró tejben feloldom a csokoládét. Ezt a forró csokoládét hozzáöntöm a kávéhoz és elkeverem a porcukorral. Csészékbe osztom, egy-egy tejszínhabsapkát teszek rájuk és megszórom reszelt csokoládéval.

Részeges kávé
(6-12 személyre) 6 csésze (1,5 cl) erős feketekávé (ízlés szerint barnacukorral édesítve), 1 1/4 csésze (30 cl) brandy, 1 csésze (25 cl) sötét rum, 1 csésze (25 cl) fehér rum, 2 rúd fahéj, 0,5 friss tejszínhab, 1 narancs héja csíkokra vágva.

Pohár: 6-12 hőálló pohár
Díszítés: ha tejszínhabbal kínáljuk, azt szórjuk meg frissen reszelt szerecsendióval és narancshéjcsíkokkal. 
Elkészítés: A kávét, a brandyt, a fahéjat és a narancshéjat egy tálban összekeverjük. Lassan fölmelegítjük, de nem forraljuk. Néhány percig érni hagyjuk. Előmelegített poharakba töltjük, ízlés szerint tejszínhabot púpozunk a tetejére, s végül megszórjuk narancshéj-csíkokkal és szerecsendióval.

 

 

Fekete erdei kávé
1/2 l erős kávé, 1 likőröspohár cseresznyepálinka, jégkocka, cukor

A forró kávéhoz hozzáöntöm a cseresznyepálinkát, és hűlni hagyom. Poharakba töltöm, melyek félig töltve vannak jégkockákkal. Ízlés szerint édesítem, majd azonnal tálalom.

Amaretto kávé
1 l erős kávé, 2 tojássárgája, 1 evőkanál méz, 1 liter Amaretto, kakaópor

1 l erős kávét főzök. 2 tojássárgáját 1 EK mézzel forró vízfürdőn krémesre verek. A kávét és 1 liter Amarettot keverés közben a tojásos masszához adom és megmelegítem. Csészékbe töltöm, és a tetejét megszórom kakaóporral.

Narancsos kávé
2 dl erős kávé, 1 étcsokoládé darab, 1 evőkanálnyi narancs juice, 1 narancsszelet díszítéshez

Öntse a hozzávalókat shakerbe, és pohárban kínálja.