Indiai Fűszeres tea
2 csésze teához: 2 filter feketetea, 2 dl víz, 4 dl tej, 5 szem szegfűszeg, 1 evőkanál friss reszelt gyömbér, cukor ízlés szerint

A vízbe beleteszem a teát, szegfűszeg gombját szétmorzsolva - a többi részét egészben, a zöld kardamomot és a reszelt gyömbért. 3 percig forralom, majd hozzáadom a tejet és a cukrot. Így kis lángon még 3 percig forralom.

Tea Indiai módra
1-1 kávéskanál őrölt fahéj és kardamommag, 3 szegfűszeg, 5 dl víz, 3 kávéskanál teafű

Teáskannába tesszük a fahéjat, a szegfűszeget és a hámozott kardamommagot. Lábasban vizet forralunk, belerakjuk a teafüvet, és 2 percig állni hagyjuk, közben kevergetjük. A teát a kannába öntjük, és még 3 percig állni hagyjuk. Lábasba szűrjük, és kislángon, állandóan kevergetve újramelegítjük. Kis poharakban kínáljuk, ízlés szerint cukrozhatjuk.

Fűszeres tea
6 személyre: 7,5 dl víz, 4 filter Ceylon fekete tea, cukor, 2,5 dl ananászlé, 1 dl narancslé, 1 mokkáskanál fahéj, 3 szegfűszeg, 1 csipet koriander

Felforralunk 7,5 dl vizet, és leforrázzuk vele a teát. 4 percig állni hagyjuk, majd a filtereket kiszedjük. Az ananász- és narancslevet, ízlés szerinti mennyiségű cukorral, és a fűszerekkel felforraljuk, majd a teához szűrjük. Aki szereti, tejszínt is adhat hozzá.

Tej-tea
1 l tej, 2 kávéskanál tealevél vagy 2 filter feketetea, cukor, citrom- vagy narancshéj

A tejet felforraljuk és amikor forr, beletesszük a teát. A tűzről levesszük, többször megkeverjük és 10 percnyi állás után leszűrjük. Ízlés szerint édesítve, jól behűtve fogyasztjuk. Ízesíthetjük egy kevés reszelt citrom- vagy narancshéjjal is.

Tea Orosz módra
2,5 dl tea, 1 evőkanál vodka, 1 kockacukor, 1 cseresznyebefőtt

A cukrot és a vodkát csészébe tesszük, és a meleg teát ráöntjük. A cseresznyével díszítjük.

Fűszeres tea 2
2 filter fekete tea csipetnyi szegfűszeg, őrölt fahéj, kardamom-mag

Különösebb szaktudásra itt sem lesz szükségünk. Főzzünk teát, majd dobáljuk a kannába a fűszereket. Kis ideig hagyjuk állni, majd szűrjük le a teát egy lábosba. Takaréklángon kevergetve melegítsük újra. Adjunk esélyt más fűszereknek (pl. gyömbér, csillagánizs) is - kísérletezzünk bátran az ízekkel.

Citromos koktél
2 adaghoz: 0,5 l tea, másfél citrom, 1 korty brandy vagy rum, fehér kandiscukor

Egy citromot mossunk meg, vékonyan hámozzuk meg, és a héját finoman szeleteljük fel. A citromhéjat a teával és a hámozott citrom levével főzzük fel. Az italt két pohárba osszuk el, és adjunk hozzá egy-egy korty rumot vagy brandyt. Citromkarikákkal és kandiscukorral kínáljuk.

Tea citrommal, naranccsal
7 dl hagyományos fekete tea, 2 ek cukor, 1 dl narancslé, 1 ek reszelt narancshéj, 1 citrom szűrt leve

Ripsz-ropsz elkészül ez a zamatos teakoktél. A teát keverjük össze a cukorral, majd löttyintsük bele a citrom– és narancslevet. Tegyük tűzre egy rövid időre, hogy az ízek összeérjenek, de ne várjuk meg a forrást. Adagoljuk tűzálló poharakba, reszelt narancshéjjal díszítsük.

Almatea
(Két adag)

Hámozz meg egy nagyobb darab almát (felhasználhatod csak a héját is), és vágd fel cikkekre a húsát. Adj hozzá 5 dl forró vizet, tegyél bele 3-4 szem szegfűszeget, és kis lángon főzd tovább, nagyjából 10 percig, majd szűrd le. A teát mézzel és egy csöppnyi citromlével ízesítheted. Próbáld ki birsalmából is!

Feketeáfonya-tea
(Egy adag)

Egy maroknyi bogyót 3 dl vízzel főzz 10-15 percen át, keverj bele egy-két evőkanál barna cukrot, 0,5 dl vörösbort és főzd addig, amíg a cukor felolvad benne.

Fűszeres főzet
(Két adag)

Forralj fel 5-6 dl vizet néhány darab ánizzsal, fahéjrúddal és egész szegfűszeggel. Néhány percnyi pihentetés után szűrd le, és mézzel ízesítsd.

Körtetea
(Két adag)

Hámozz meg egy nagyobb darab körtét (felhasználhatod csak a héját is), és vágd fel cikkekre a húsát. Adj hozzá 5 dl forró vizet, egy rúd fahéjat, és kis lángon főzd tovább 5-10 percig, majd szűrd le. A tea mézzel ízesítve a legfinomabb.

Meleg limonádé
6 tojássárgája, 6 kanál porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 narancs reszelt héja, 2 citrom leve, 1 narancs leve, 1 liter forró tea

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom- és a narancshéjat és belefacsarjuk a citromok és a narancs levét is. Beleöntjük a forró teát és állandóan kevergetjük, nehogy összesűrűsödjön benne a tojás. Puncsos pohárban adjuk asztalra.