Puszta koktél
0,5 dl tokaji szamorodni, 0,3 dl barackpálinka, 0,2 dl likőr

A hozzávalókat összekeverjük, pohárba töltjük, és koktélcseresznyével díszítjük.

Forró angyal
2 l almalé, 10 rúd fahéj, ujjnyi gyömbér, 2 EK méz, 15 cl Amaretto

Az almalevet a fahéjakkal és a gyömbérrel felmelegítem, de nem főzöm ! Mintegy 15 percig állni hagyom, leszűröm, hozzáöntöm az Amarettot és mézzel ízesítem. Keskeny, magas poharakban kínálom.

Méz-tojás flip
4 tojás, 2 evőkanál akácméz, 7,5 dl tej, 3 evőkanál konyak, őrölt szerecsendió, őrölt fahéj

A tojások sárgáját a mézzel habosra keverem. A tejet felforralom, a tojásfehérjéket habbá verem. A felforralt tejet és a konyakot a tojássárgája masszához öntöm, jól elkeverem, majd az egészet hozzákeverem a fehérjehabhoz. Teáscsészékbe osztom és a tetejüket megszórom szerecsendióval és fahéjjal.

Rumos méz
1 pálinkáspohár rum, 2 kiskanál méz, darabka fahéj, 1 citrom leve, 2 szegfűszeg

Az összes hozzávalót felmelegítem, de nem forralom és hosszú pohárban kínálom.

Americano
1 adaghoz: 3 cl Campari, 3 cl vörös vermut, szódavíz, 2-3 jégkocka, 1 szelet narancs

Kétdecis, keskeny pohárban a Camparit a vermuttal alaposan összekeverjük, és annyi szódavízzel hígítjuk, amennyire az italt erősen szeretjük. A jégkockákat beledobjuk. Egy héjas narancskarikát a közepéig behasítunk, és a pohár szájára húzzuk. Azonnal kínáljuk.

Karácsonyi majomfarka
3 dl tej, 3 dl tejszín, 2 szem szegfűszeg, 1/2 rúd vanília, 1/2 rúd fahéj, 20 dkg cukor, 2 dl körtepálinka, 2 dl erős feketekávé

A tejet a fahéjjal, vaníliával és a cukorral felforraljuk, majd 2 órán keresztül szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ezután összekeverjük a pálinkával, tejszínnel és a kávéval. Nagyon hidegen fogyasztjuk.

Brandy Hot Toddy
6 cl brandy, forró víz, szerecsendió, 1 kockacukor, citromhéj.

Töltsünk meg félig forró vízzel egy poharat, oldjuk fel benne a kockacukrot, öntsük hozzá a brandyt, permetezzünk rá a citrom héjával, majd nyugodtan ejtsük is bele a citromhéjat. Végül reszeljünk rá egy kis szerecsendiót.

Alexander
1/4 brandy, 1/3 csokoládélikőr (barna), 1/3 tejszín

A hozzávalókat összerázom, pohárba töltöm és jégkockával kínálom. Ízlés szerint megszórható a teteje reszelt szerecsendióval.

Bloody Mary 1.
2 evőkanál citromlé, 12 cl paradicsomlé, 9 cl vodka, 2 csepp Worcester-Sauce, 2 csepp Tabasco, késhegynyi bors, csipetnyi zelleres fűszersó, jég

Egy mixerben összerázom jéggel az összes hozzávalót, majd poharakba töltöm. A tetejét zellersóval sózom.

Bloody Mary 2.
1,25 cl paradicsomlé, 3 cl vodka, 2 csepp Worcester-Sauce, 2 csepp Tabasco, késhegynyi bors, csipetnyi zelleres fűszersó, jég

Egy mixerben összerázom jéggel az összes hozzávalót, majd poharakba töltöm. A tetejét zellersóval sózom.

Bronx
1/4 pohár gin, 1/2 pohár vermut, 1/4 pohár narancslé, jégkocka

A hozzávalókat összerázom, pohárba töltöm és jégkockával kínálom.

Gibson
9/10 gin, 1/10 száraz vermut, gyöngyhagyma

A gint és a vermutot keverőpohárban jéggel öszekeverem és koktélospoharakba történő leszűrést követően gyöngyhagymával díszítem.

Champagner bólé
2 - 2 citrom és narancs szeletelve, magozva, 12,5 dkg cukor, 40 dkg cseresznyebefőtt, 10 cl cseresznyebefőttlé, 1,25 dl cherry brandy, 1,25 dl borpárlat, két üveg édes pezsgő

Egy edénybe beleteszem a pezsgő kivételével az összes hozzávalót és legalább fél órára behűtöm. Szervírozáskor öntöm hozzá a pezsgőt.

Pink lady
2 cl gin, 1 cl citromlé, 1 cl gránátalmaszörp, 1 tojásfehérje, jégkocka

A hozzávalókat sok jégkockával shakerbe teszem és erősen összerázom. A keveréket bárszűrőn keresztül beleszűröm a jégkockákkal előkészített koktélospoharakba.

Vulcano
2 cl málnapárlat, 2 cl kék curacao, pezsgő, 2 cm narancshéj

A málnapálinkát és a likőrt pezsgős pohárba töltöm, a narancshéjat rátöröm, megkeverem és felöntöm pezsgővel.

White lady
2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé

A hozzávalókat shakerben összerázom és a koktélt koktélos pohárba töltöm.

Wild kiwi
4 cl kiwilikőr, 2 cl fehér rum, tonic a feltöltéshez, Dekoráció: 1 citromkarika, 1 limettkarika, 1 koktélcseresznye

Longdrink poharakba rakom össze. Pár jégkockára töltöm a likőrt és a rumot, felöntöm a toniccal és a gyümölcsökkel dekorálom.