Grog 1
Cukor, rum vagy konyak

Egy grogospohárban forró vizet, vagy fekete teát cukorral ízlés szerint elkeverek, csak ezt követően öntöm bele az alkoholt. Tejszínnel is tálalható.

Grog 2
6 cl rum, 1 cl citromlé, 1 kockacukor, 1 szelet citrom, szegfűszeg, fahéj, citromhéj.

A rumot, a citromlét és a cukrot keverjük el egy füles pohárban, adjunk hozzá néhány szem szegfűszeget és a fahéjdarabkát, majd az egészet öntsük fel forró vízzel. A tetejét szórjuk meg a citromhéjjal, s végül hanyagul ejtsünk a pohárba egy citromszeletet.

Grog 3
5 cl rum, 2 cl bor, 3 cl citromlé, 3 kiskanál porcukor

Összekeverjük a hozzávalókat, és forráspontig melegítjük

Tojás-grog
4 tojássárgája, 3 evőkanál cukor, 1/4 l rum

A tojássárgáját és a cukrot egy tálban addig keverek, míg a cukor már nem karcolódik. 1/2 liter vizet a rummal felfőzök, óvatosan elkeverem a tojássárgamasszával, tűzálló poharakba öntöm és azonnal tálalom.