Forraltbor 1
1 liter bor, 2 citrom leve, 10 dkg porcukor, 10 szem szegfűszeg, fahéj

A bort és az ízlés szerint hozzáadott többi összetevőt forráspontig hevítjük, de nem forraljuk, mert az árt a bor aromájának.

Gyümölcsös forralt bor
2 liter vörösbor, 15 szem szegfűszeg, 10 dkg mazsola, 10 dkg darabolt, aszalt alma, 1 alma, 1 citrom, 10 dkg cukor, fahéj

Valamennyi hozzávalót egy fazékba öntjük, fahéjjal, cukorral, ízesítjük és felforraljuk. Negyedórát állni hagyjuk, majd poharakba merve kínáljuk.

Forralt bor 3
1 l vörösbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, két szegfűbors, fél citrom

A bort és a többi hozzávalók felmelegítem és kb 3 percig forralom. Ekkor belekarikázom a citromot és csészékbe öntve forrón tálalom.

Forralt bor 4
1 l vörösbor, 125 ml víz, 6 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 3 szegfűszeg, fél citrom héja

A cukrot és a fűszereket a vízzel felforralo és 30 percig állni hagyom. A fűszeres vizet leszűröm és elkeverem a borral. Lassan felmelegítem majdnem forráspontig. Citromlével, vagy narancslével is ízesíthetem.

Forralt bor 5 (csípős)
1 l vörösbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 TK Erős Pista vagy egy félbevágott cseresznyepaprika

A bort és a többi hozzávalók felmelegítem és kb 5 percig forralom. Csészékbe öntve forrón tálalom. Zsebkendőt is adjunk mellé.

Forralt bor 6 (gyümölcsös)
fél üveg vörösbor, fél liter szőlőlé, 3 szegfűszeg, 1 rúd fahéj, cukor vagy méz, 1-2 narancs héja, esetleg a leve is

A bort a szőlőlével felforralom, belerakom a fűszereket és a narancshéj felét. Kicsit állni hagyom, édesítem. Aki, szereti tehet bele a narancs levéből is.

Forralt bor 7
3 dl vörösbor, 3 dl fehérbor, 3 dl víz, 10 dkg cukor, fahéj, szegfűszeg, 1/2 citrom

A borokat, a vizet, a cukrot, fahéjat és szegfűszeget összekeverjük. Hozzákeverjük a fél citrom reszelt héját, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a citromlét, és poharakba szűrve, forrón tálaljuk.

Forralt bor 8

1 liter hideg vízbe szórok félmaroknyi fahéj+ szegfűszeg+ őröletlen bors keveréket, valamint (talán) 5 evőkanál cukrot. Hagyom egy ideig forrni, hogy a víz fele elpárologjon, és kijöjjön a fűszerek íze. Ezután beleöntöm a bort (1 litert), hagyom még egyet rottyanni, és kész. Lehet citromlevet is hozzáadni.

Forralt bor 9

Tűzálló tálba öntünk 2 üveg vörös- vagy fehérbort, belereszeljük fél citrom és fél narancs héját, hozzáadunk 10 dkg cukrot, egy darabka fahéjat, 3-4 szem szegfűszeget, és felhevítjük, de nem forraljuk. Amint bugyogni kezd, rögtön vegyük le a tűzről. Poharakba töltve azonnal tálaljuk. Ha vörösborból készül, Admiral néven, ha fehérborból, Seehund (Fóka) néven kínálhatjuk. Csak forrón az igazi!

Forralt bor 10
1 liter fehér- vagy vörösbor, 10-12 kockacukor, 8-10 szem szegfűszeg, 6-8 kis darabka fahéj, 4 keskeny gerezd citromhéj.

Öntsünk egy fazékba 1 liter fehér- vagy vörösbort, adjunk hozzá 10-12 kockacukrot, 8-10 szem szegfűszeget, 6-8 kis darabka fahéjat, 4 keskeny gerezd citromhéjat, és melegítsük legfeljebb 50-60 fokosra, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk állni, hogy a fűszerek kioldódjanak. Azután szűrjük le, és fehérbor esetén 1 narancs, vörösbor esetén 1 citrom kifacsart levét adjuk hozzá, és azon forrón (45-50 C) kínáljuk. Forralni semmi esetre sem szabad, mert az alkohol elillan!

Forralt bor 11
1,5 l vörösbor, 1 negyed citrom leve, 1 szegfűszeg, 1 mokkáskanál fahéj

A vörösbort a fűszerekkel hevítsd fel, majd húzd le a tűzről. Előre kikészített poharak (2dl) aljára tégy egy kiskanál akácmézet, majd öntsd rá a bort.