Meleg sör 1
1 l sör, 12,5 dkg cukor, 1TK só, 1 késhegynyi fahéj, víz, 2 tojás, 1 EK vaj, 1 EK rum

A sört felforralom, majd hozzáadom a cukrot, a sót és a fahéjat. A tojást kevés vízzel felverem és állandóan kevergetve belekeverek egy keveset a forró sörből. Az egészet elkeverem a felmelegített sörrel, majd hozzáadom a vajat és a rumot.

Meleg sör 2
Fél liter sör, negyed liter tej, 1 tojás, cukor (méz)

A sört egy lábasba töltöm, majd a tejet, a cukrot és a tojást felverve hozzákeverem. Kevergetve felforralom.

Sörpuncs
1 tojás, 0,2 cl rum, 1/4 l sör, Zucker

A tojást a rummal felverem. A sört a cukorral felhevítem és állandó keverés közben a tojáshabhoz keverem.

Mézsör
1,5 kg méz, 10 l víz, 25-50 dkg cukor, fűszerek (fahéj, szegfűszeg, vanília, gyömbér), esetleg gyümölcsök (citrom, alma), 1 szelet pirítós, 5 dkg élesztő

A 10 l vizet felforraljuk. A forrásban lévő vízben, elkeverjük a mézet és a cukrot (ízlés szerinti édességre). Elzárjuk a tüzet és a nedűt tetszés szerint fűszerezzük, illetve gyümölcsözzük (a hozzávalóknál felsoroltakból lehet választani...). Megvárjuk míg a lé kézmelegre hűl (min. 1 óra), ekkor megpirítjuk a kenyeret, amelyre (szintén langyos állapotban) rákenjük az élesztőt. Az élesztős pirítóst a nedű felszínére helyezzük és kb. 12 órán át állni hagyjuk (félig lefedett állapotban). Ennek elteltével eltávolítjuk a kenyeret, leszűrjük az italt, majd palackozzuk (lehetőleg ne üvegbe, mivel az alkoholképződés gázokkal jár együtt). 2-3 nap elteltével már forrni kezd a lé (ehhez érdemes 15-20 fokos helységben tárolni, valamint a palackból a keletkező gázokat kiengedni).       Ha meg akarjuk állítani a forrást, be kell hűteni a mézsört. Legfeljebb fél évig tároljuk, szóval mielébb meg kell inni! (minél nagyobb a cukor/méz tartalma annál tovább áll el).