Ünnepi bólé
10 személyre: 30 dkg magozott meggybefőtt, 30 dkg őszibarackbefőtt, 20 dkg eper, 1 dl konyak, 1,5 dl Maraschino likőr, 1 l száraz fehérbor, 1 l száraz pezsgő

Felszeleteljük az őszibarackot, beletesszük a többi gyümölccsel együtt a bóléstálba. Ráöntjük a konyakot, a likőrt és a bort, kb. egy órára betesszük a hűtőbe. A behűtött pezsgőt fogyasztás előtt öntjük hozzá.

Rumos Ananászbólé
1 nagydoboz konzervananász, 2 evőkanál porcukor, 1 üveg félédes jófajta fehérbor, 1 üveg félédes fehér pezsgő, 1 dl rum (lehetőleg fehér).

Az ananászt leszűrjük, és egyforma kis darabokra vágjuk, bólés tálba tesszük. Rálocsoljuk a rumot, rászórjuk a porcukrot, és jól összekeverjük. Lefedve fél napig érleljük a hűtőszekrényben. Ezután felkeverjük, és ráöntjük a bort meg az ananászlevet. Ismét állni hagyjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt felöntjük a pezsgővel, és azonnal kínáljuk.

Friss gyümölcsökből készült alkoholmentes bólé
2 nagy narancs, 4 kockacukor, 4 mandarin, 2 nagy banán, 1 grépfrút, 1 citrom, 20 dkg porcukor, 1 kiskanál konyakaroma, 5 dl szénsavas narancslé, 1 l szénsavas tonik

A narancsokat megmossuk, majd a kockacukorral ledörzsöljük a héját. A narancsolajos cukrot bólés tálba rakjuk. Hozzátesszük a meghámozott, felkarikázott banánt, a kis kockákra vágott narancsot, mandarint és a grépfrút kifacsart levét. Rászórjuk a porcukrot, ráfacsarjuk a citrom levét, és beleöntjük a konyakaromát. Az egészet óvatosan összekeverjük. A tálat lefedve a hűtőszekrénybe tesszük. Legalább fél napig érleljük. Közvetlenül fogyasztás előtt beleöntjük a szénsavas italokat, és azonnal tálaljuk.

Narancsbólé
2 l vörösbor, fél kg cukor, 1 narancs vékonyra szeletelve, 1 narancs leve, fél teáskanál őrölt fahéj, 1 dl (vagy picit több) rum, 1 üveg magozott meggy lé

A magozott megylével a hozzávalókat összekutyuljuk, pezsgővel hígíthatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy picit összeérjenek az ízek.