Rozmaringos ünnepi kenyér recept
Hozzávalók: 80 dkg finomliszt 20 dkg durumliszt 5 dkg sörélesztő 2 kk.só 1,2 dl extra szűz olívaolaj 20 dkg kimagozott, apróra vágott zöld olajbogyó 2 ek. rozmaring

Elkészítés:

A kétféle lisztet a 4 dl langyos vízben felfuttatott élesztőt, 1 dl olajat és a sót tésztává gyúrjuk, majd golyót formázunk belőle,a tetejét megkenjük a maradék olajjal, és 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, belegyúrjuk az olajbogyót és a rozmaringot, majd kiolajozott kuglófformába tesszük. 30 percig hagyjuk pihenni, ezalatt a tészta kb. a duplájára dagad. 180 fokra előmelegített sütőben, kiolajozott tepsiben aranybarnára sütjük.(Kb. 50 perc.) Hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 90 perc