Csokoládés Angyal
A tésztához: 12,5 dkg sütőmargarin, 1 db tojás, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg kristálycukor, 25 dkg méz. A töltelékhez: 1-2 csepp mandulaaroma vagy 2 evőkanál narancslikőr, 1 evőkanál kakaópor, 20 dkg tejszín, 25 dkg étcsokoládé. A díszítéshez: 5 dkg tortabevonó, cukorgyöngy.

A töltelékhez a csokoládét a tejszínnel elkeverve felmelegítjük, amíg fel nem olvad. Kakaót, mandulaaromát vagy narancslikőrt keverünk hozzá. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük. A lisztet, a margarint, a cukrot, a vaníliáscukrot, a sót és a tojást összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 20 percre hűvös helyre tesszük. A tésztát átlátszó fólia között, kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk. Az angyal körvonalait átrajzoljuk pergamenpapírra és kivágjuk. A sablont a tésztára helyezzük és kivágunk összesen 4 angyalt. A "szárnyakat", a "hajat" és a "ruhát" késsel berajzoljuk. A maradék tésztából süteményt formázunk. Az egészet sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 200 °C- ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. A csokoládékrémet felverjük. Az angyalokat megtöltjük és összeillesztjük. A díszítést folyékony tortabevonóval rajzoljuk meg.

Karácsonyi angyalka
8 tojásfehérje, 1 teáskanál citromlé, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg porcukrot.

8 tojásfehérjéből 1 teáskanál citromlével, 20 dkg kristálycukorral kemény habot verve, fakanállal belekeverünk 20 dkg porcukrot. Nyomózsákba töltve, sütőlapra köröket, angyalkákat formázunk 2 rétegben. Az angyalkákhoz először harangformát, majd kerek fejet készítünk. Ezt megismételjük, majd egy cseppforma szárnyat, és egy behajlított kart készítünk. A maradék habot ételfestékkel színezve, tetszőlegesen díszítjük a formákat. Kb. 100 C-ra előfűtött sütőben csak szárítjuk. Cérnával vagy színes masnival akaszthatjuk a fenyőfára.

Angyalcsók
26 dkg darált mogyoró, 4 evőkanál tejszín, 3 tojás, 6 dkg liszt, 6 dkg cukor, egy csipet só, 4 birsalma, 1 narancs, 2 evőkanál jó minőségű méz, 5 dl narancslikőr.

Keverjünk össze 20 dkg mogyorót a liszttel, a tejszínnel, a tojással, a cukorral és a csipetnyi sóval, majd 20 percig pihentessük. 

A kompóthoz hámozzuk meg és vágjuk fel a birsalmákat. A narancs héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Adjuk hozzá a birsalmához a mézzel és annyi vízzel együtt, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha kész, hagyjuk lassan, fedő alatt kihűlni. 

Ezt követően a mogyorós tésztából szaggassunk kiskanál méretű galuskákat, és forró olajban süssük aranyszínűre. A kihűlt birskompótot egy kis narancslikőrrel megbolondítjuk, belekeverjük a maradék mogyorót, és a galuskára szedjük.