Gyömbéres Szívek
A tésztához: 20 dkg sütőmargarin, egy csipet só, fél kiskanál gyömbérpor vagy egy kanál reszelt, gyömbér, fél csomag vaníliás cukor, 15 dkg mandula, 1 db tojás, 10 dkg porcukor, 30 dkg finomliszt. A mázhoz: egy csipet piros ételfesték, 2 evőkanál víz, 10 dkg porcukor.

A hámozott mandulát egy serpenyőben enyhén megpirítjuk és megdaráljuk. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral. Hozzákeverjük a tojást, mandulát, lisztet, sót, gyömbért és vaníliás cukrot. Tésztává gyúrjuk, és fóliában csavarva két órára a hűtőben pihentetjük. A hideg tésztát fél centiméter vastagságura nyújtjuk, és szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk az aprósüteményt. Sütőlemezre rakjuk, amelyre sütőpapírt raktunk, és előremelegített sütőben 180 °C- nál 15 percig sütjük. A mázhoz a porcukrot és az ételfestéket a vízzel addig keverjük, ameddig sima mázat nem kapunk. A kihűlt aprósüteményeket kidíszítjük (legegyszerűbb papír nyomózsákkal) és hagyjuk, hogy a máz megkeményedjen. Ízlés szerit megszórhatjuk porcukorral. Zárt dobozban tároljuk.

Narancsos Szív
35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 25 dkg narancslekvár, 2 evőkanál narancslikőr, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, a szóráshoz porcukor.

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, majd a cukorral és a darált dióval. Reszelt citromhéjjal és csipetnyi sóval ízesítjük. A tésztát lefedve, 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk. Két nylonzacskó között kinyújtjuk, hogy a tészta ne ragadjon a deszkára, majd szaggatóval 70 szívet szúrunk ki belőle. 35 szív közepéből kisebb szívet szúrunk ki. (A kivágott formákat akár önmagában, akár újból összegyúrva más süteményhez használjuk fel.) A tömör, illetve a lyukas szíveket sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 5-7 percig sütjük. A lekvárt megmelegítjük és összekeverjük a narancslikőrrel. A lyukas szíveket porcukorral meghintjük, a tömör lekvárral megkenjük és ráillesztjük a tetejét. Kissé összenyomkodjuk. 

Ánizsos szív 1
36 darabhoz: 2 tojás, 15 dkg cukor, egy teáskanálnyi vaj, egy késhegynyi szalalkáli, egy kevés tej, 30 dkg rétesliszt, egy teáskanál ánizs.

Keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a vajat és a tejben feloldott szalalkálit. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk sima tésztává. Pihentessük egy éjszakán át a tésztát, majd másnap nyújtsuk ki belisztezett deszkán egy centiméter vastagságúra. Szórjunk rá egy kis lisztet, azután szaggassunk belőle szívformával kicsi süteményeket. Nyúljunk óvatosan késsel a szívek alá, és emeljük bele az ánizzsal beleszórt tepsibe. 160 fokon 20 percig süssük, amíg sárgásfehér nem lesz.

Ánizsos szív 2
2 vaníliarúd, 250 gr lágy vaj/margarin, 2 tojás, 150 gr porcukor, 1 citrom reszelt héja, 500 gr finomliszt, kiskanál sütőpor, 50 gr kakaó, só, kk. őrölt ánizs, kiskanál őrölt szegfűbors. A díszítéshez: 200 gr tortabevonó fehércsokoládé, 40 gr apró cukorgyöngy és/ vagy durvára vágott pisztácia.

A vaníliarudakat felhasítjuk, kikapargatjuk belőlük a pépet. A vajat/margarint habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a porcukrot, vaníliapépet és a reszelt citromhéjat. Közben összeszitáljuk a lisztet, sütőport, kakaót, egy csipet sót és a fűszereket. Több részletben bedolgozzuk a vajat a masszába. Két cipót formálunk belőle, ujjnyi vastagra ellapítjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 2 órán át pihentetjük. 2-3 sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Lisztezett munkalapon 3 mm vékonyra kinyújtjuk az egyik cipót. 5 cm átmérőjű, lisztbe mártogatott szívformával a lehető legtöbb szívecskét szúrjuk ki belőle, a sütőlapokra rakosgatjuk, és 12-15 percig sütjük őket, hagyjuk kihűlni. A másik cipóval ugyanezen a módon járunk el. A csokoládét apróra vágjuk, meleg vízfürdőbe állítva felolvasztjuk. Félig megmártjuk benne a szíveket, élüket cukorgyöngybe vagy pisztáciába mártjuk. Rácsra rakosgatva hagyjuk egészen megkötni-száradni őket. Jól záródó műanyag vagy fémdobozban 2-3 hétig is eltarthatók. 


Elkészítési idő: 2 óra+2 óra hűtési idő

Lángoló Szívek
Tészta: 250 gr liszt, 125 gr vaj, 100 gr cukor, 1 közepes méretű tojás, 1 teáskanál sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor. Ezenkívül: 200 gr. porcukor, kb. 3 evőkanál citromlé, kb. 4 evőkanál csipkebogyólekvár, vagy más piros lekvár

Lágy vajat habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vaníliáscukrot. Lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tésztamasszához szitáljuk. A tésztát simára összedolgozzuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
A lehűlt tésztát vékonyra nyújtjuk, majd szíveket szaggatunk belőle, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
Sütés: gázsütő: 3. fokozat (előmelegítve), légbefúvásos sütő: 160 fokon, alsó-felső sütésen 180 fokon.
Sütési idő: 10 perc.
Amíg hűl a sütemény az átszitált porcukrot, addig keverjük a citromlével, amíg sűrű masszát nem kapunk. A sűrű lekvárt kis zacskóba töltjük, amelynek egyik csücskét levágjuk. A szívek felét bekenjük citrommázzal, két lekvárcsíkot húzunk bele, amit egy pálcával széthúzunk. A szívek másik felét lekvárral kenjük meg és hozzátapasztjuk a díszített szívekhez.