Karácsonyi Linzerek
10 dkg cukor, 25 dkg vaj vagy margarin, 30 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor.

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, egy óráig hideg helyen pihentetjük, majd fél centi vastagságúra kinyújtjuk. Szív, csillag, lóhereformákkal kiszúrjuk. A formák felét középen a legkisebb szaggatóval vagy egy gyűszűvel kiszúrjuk. Forró sütőben kisütjük. Egy-egy egész és kiszúrt, egymáshoz illő formát savanykás lekvárral összeragasztunk. A vaníliás tésztába kevés kakaó hozzáadásával vegyesen is összeragaszthatjuk a különböző alakzatokat. De nagyon jól mutat a csokoládémázba mártott linzer, aminek tetejére apró marcipándíszt is tehetünk.

Karácsonyi Diós Linzer
50 dkg liszt, 30 dkg vaj, 75 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 evőkanál tej

A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, különböző alakú formákkal kiszaggatjuk, forró sütőben kisütjük. 2-2 lapocskát pikáns lekvárral megkenve összeragasztunk.

Vaníliás Perec
15 dkg margarin, 20 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 1/2 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor.

A margarint a liszttel, a sütőporral, a tojással és 1 vaníliás cukorral nagyon jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk. Darabokra vágjuk, és hosszú rudacskákat nyújtunk belőlük, amiket perec alakúra hajlítunk. Meleg sütőben, kizsírozott, kilisztezett tepsin megsütjük, és melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban

Csillagos linzer
1 kg liszt, pici só, 1/2 kg vaj (margarin is megfelel, de vajjal szerintem jobb), 40 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1 egész tojás + 1 sárgája, 1 tojás, kenésre, 4 főtt tojás sárgája átpasszírozva, 3-5 citrom, nagyságtól és lédússágtól függően, durvára vágott dió v. mandula a tetejére

A lisztbe passzírozom-reszelem a négy főtt tojás sárgáját, belemorzsolom a vajat és a cukrot, hozzáadom a nyers tojást és tojássárgát. Összegyúrom, belereszelem egy citrom héját, és kifacsart citromlével összeállítom, amíg a kezemtől el nem válik. Négy cipóra osztom, hidegre teszem néhány órára. Utána nem túl vékonyra kisodrom, és kiszaggatom a sokféle formával. Tetejét tojássárgával kenem, és cukros vágott diót szórok rá, közepes lángon sütöm. 

Diós linzer
300 g porcukor, 600 g vaj, 800 g liszt, 200 g darált dió, 1 tojássárgája, késhegynyi só, késhegynyi fahéj.

A hozzávalókat szokásos módon gyúrjuk össze, majd két órára tegyük hűtőbe a tésztát.

Kb. 3 mm-re nyújtsuk ki, és kör alakú cikkcakkos formával szúrjuk ki. A formák fele középen legyen lyukas. 180 fokon, 13 percig süssük őket. Ragasszunk egy teli és egy lyukas formát össze baracklekvárral, a lyukba tegyünk diót, vagy ha a lyuk kisebb, mogyorót.

Másnapra ragyogó puha lesz.