Mandulás Hólabdák
2 tojásfehérje, csipetnyi só, 1/3 csésze cukor, 1-1/2 csésze kókuszreszelék, 1 teáskanál mandulaszirup, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 3 evőkanál liszt, 9 db félbevágott koktélcseresznye, 1/4 csésze szeletelt mandula.

Melegítsük közepes hőmérsékletűre a sütőt. Keverőtálban verjük fel kissé a tojásfehérjét, adjuk hozzá a sót, a cukrot, majd verjük kemény habbá. Óvatosan, lassú mozdulatokkal keverjük bele a kókusz felét. Szórjuk bele a szerecsendiót és a lisztet, majd a maradék kókuszt. 

Egy fagylaltkanállal vagy kisebb merőkanállal formázzunk kisebb halmokat és tegyük sütőpapírra. Süssük őket világosbarnára, díszítsük mandulaszeletekkel és cseresznyével. Hidegen szervírozzuk.

Mandulás Karamellás Rudacskák
A tésztához: 3 csésze szobahőmérsékletű vaj, 1/3 csésze cukor, 1 evőkanál reszelt citromhéj, másfél csésze finomliszt. A mázhoz: 6 evőkanál vaj, 1/3 csésze barna cukor, 1/4 csésze virágméz, 1 csésze apró darabokra tört mandula (nem darált!). másfél evőkanál tej

Melegítsük elő a sütőt 350 Celsius-fokra. A tésztához először egy nagyobb edényben verjük fel a vajat. Ha már elég puha és könnyű, hozzáadhatjuk a cukrot és a citromhéjat. Az intenzív keverést addig folytassuk, amíg a keverék állaga közel habos nem lesz. Öntsük össze a lisztet és a kukoricadarát, és dolgozzuk össze a vajas keverékkel. A tésztát nyomkodjuk bele egy kb. 20*20 cm-es tepsibe, a tetejét szurkáljuk meg egy villával, majd tegyük a tepsit a sütőbe, és addig süssük a tésztát, amíg a teteje egy kicsit megbarnul.

Amíg a tészta sül, elkészíthetjük rá a bevonatot. Egy lábasban közepes lángon dolgozzuk össze a vajat, a barna cukrot és a mézet. Folyamatosan kevergetve melegítsük addig, amíg fel nem forr, azonban vigyázzunk, 2 percnél tovább semmiképp se forraljuk, mert megég.

A tűzről levéve keverjük össze a karamellát a mandulával és a tejjel, majd az egészet kenjük a megpirult tészta tetejére. Süssük további 20 percig, amíg a karamell tetején buborékok képződnek. A süteményt csak teljes kihűlés után vágjuk fel, tetszőleges méretre és alakra.

Barackos mandularúd
(Kb. 30 db) Tészta: 75g cukrozott narancshéj, 20 dkg nyers marcipánmassza, 12,5 dkg baracklekvár, 1,5 cl cseresznyepálinka, 15 dkg apróra vágott mandula. Díszítés: 15 dkg sötét, 15 dkg világos süteménybevonó máz.

Tészta: a cukrozott narancshéjat finomra vágjuk. A marcipánból, a lekvárból és a cseresznyepálinkából sima tésztát gyúrunk. A masszát nyomózsákba töltjük.

A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A mandulát lapos tálra rakjuk, és a marcipánmasszából óvatosan 3 cm-es csíkokat nyomunk a tetejére. A rudakat megforgatjuk a mandulában és a sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben

10-15 percig sütjük. A süteményt levesszük a sütőlemezről, és hűlni hagyjuk.

A kétféle bevonócsokoládét felolvasztjuk. A rudacskák egyik felét a világos, a másik felét a sötét mázba mártjuk.

Pörkölt mandulatekercs (Grillázs)

25 deka hámozott és egyenlő apróra megvágott mandulát egy egész tiszta, ép és nem zsíros lábasban tegyük oda a tűzhelyre folytonos kavargatás mellett pirulni. Ha már kissé sárgul, akkor tegyünk hozzá 25 deka cukorport, és ezzel együtt kavargassuk tovább, ameddig szép barnára megpirul. Ekkor vegyük le gyorsan és tegyük citromlevével megnedvesített táblára, és citrom levével folyton nedvesített nyújtófával nagyon gyorsan elnyújtjuk késfoknyi vékonyra. Tüzesített késsel elvágjuk 1-2 ujjnyi széles szalagokra, és gyorsan a nyújtófára tekerjük. Mikor megkeményedett, leszedjük vagy  lehet rövidekre vágni a szalagokat és íveknek is megformálni. A fő az, hogy lehetőleg segítséggel nagyon gyorsan, ügyesen kell vele elbánni, mert hamar keményedik.

Mandulás Szeletkék
A tésztához: 70 g nyers marcipán, 6 tojássárgája, 40 g porcukor, 2 evőkanál víz, egy fél citrom reszelt héja, 15 g liszt, 15 g étkezési keményítő, 6 tojásfehérje, 100 g kristálycukor, 100 g liszt, 100 g darált mandula, 2 evőkanál olaj. A díszítéshez: vaj és liszt a forma kikenéséhez, 50 g pörkölt mandula, 1 tasak vanillincukor.

A marcipánt két tojássárgájával simára keverjük, és a maradék tojássárgákkal, a porcukorral, a vízzel, a reszelt citromhéjjal, a liszttel és az étkezési keményítővel habosra keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük. Az egészet hozzáadjuk a marcipános masszához. Végül hozzákeverjük a lisztet, a mandulát és az olajat. Az egészet egy kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük, és vastagon megszórjuk a pörkölt mandulával. 170 fokon kb. 50 percig sütjük. Kihűlés után a tortát vanillincukorral megszórjuk.

Mandulás figurák
(kb. 60 darabhoz) 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor. 1 csomag vaníliáscukor, 2 tojássárgája, 45 dkg finomliszt, só 2-3 evőkanál hideg víz. A tetejére: 1 tojássárgája. A díszítéshez: szórócukor, szeletelt mandula, apró fenyőmagok.

A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. A lisztet egy csipetnyi sóval ízesítjük, és a vízzel együtt a vajas alapba dolgozzuk. A tésztát fóliával letakarjuk és kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200°C-ra előmelegítjük. A tésztát belisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk, és különféle formákkal kiszúrjuk.