Marcipános tallér
350 g liszt, 250 g vaj, 2 tojássárgája, 120 g porcukor, 20 g kakaó, 500 g marcipánmassza, 250 g porcukor (összegyúrni a marcipánnal), nutella, baracklekvár.

A porcukrot, vajat, sárgáját gyúrjuk össze, tegyük hozzá a kakaót is. Nyújtsuk ki a tésztát, kerek formával szúrjuk ki, 160 fokon 14 percig süssük a tallérokat. A kekszeket Nutellával ragasszuk össze. A marcipánmasszát gyúrjuk össze a porcukorral, nyújtsuk ki, és ugyanazzal a formával, mint amivel a kekszeket is készítettük, szúrjuk ki. A már összeragasztott kekszek tetejét vékonyan kenjük be sárgabaracklekvárral, és fedjük be a marcipántallérokkal.

Csokoládényelv
150 g vaj, 20 gr marcipánmassza, 1 tojássárgája, 1 teáskanál vaníliás cukor, 225 gr liszt, 60 gr porcukor, 2 teáskanál kakaópor. Továbbá: 1 csomag tejcsokoládés bevonó, egész, hámozott mandula a díszítéshez.

Egy tálba tesszük a lágy zsiradékot a felkockázott marcipánnal és az átszitált porcukorral együtt, és az egészet habosra verjük. A tojássárgáját és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, alaposan kikeverjük. A lisztet a kakaóval elvegyítjük, átszitáljuk, majd a masszához adagoljuk. A tésztát egy nagyobb csillagcsőrös nyomózsákba töltjük. Az előkészített tepsire nyelv alakú csíkokat nyomunk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A süteményrácson hagyjuk kihűlni, majd a tejcsokoládé bevonót felolvasztjuk, a kekszeket a vastagabbik végénél belemártjuk. Mindegyiket egy-egy hámozott mandulával díszítjük, majd a csokimázat hagyjuk teljesen megszáradni.