Töltött Datolya
200-250 g datolya, 200 g mandulamassza, 1 evőkanál konyak, 200 g feketecsokoládé.

Gyúrd össze a mandulamasszát a konyakkal.
Magozd ki a datolyát, és tegyél masszacsíkokat a magok helyére.
Olvaszd meg a csokit vízfürdő felett és vond be a töltött datolyákat vele.
Sütőpapíron hagyd száradni őket, majd szórd meg porcukorral.

Narancsos Joghurtdesszert
(6 személyre) 6 narancs, 6 dl natúr joghurt, 3 evőkanál méz, 4 dl narancslé (frissen facsartból a legfinomabb, de jó a 100%-os is). 2 db egész fahéj, 3 db szegfűszeg, 1 lime, 6 szál citromfű a díszítéshez

A narancsokat a fehér bundától is megszabadítva meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A narancslevet felforraljuk a fahéjjal, a szegfűszeggel és a mézzel. A szegfűszeget és fahéjat rövid forralás után kidobjuk, és a forró léhez keverjük az összeaprított narancsot, majd egyet forralunk rajta. Míg hűl a narancskompót, a joghurtot kikeverjük 4 szál aprított citromfűvel és a reszelt lime-héjjal. Szép üvegkelyhekbe, vagy tálkába rétegezzük a kihűlt narancskompóttal.
Tetejét citromfűvel, lime szelettel, narancskarikával díszítjük.

Cukrozott Gyümölcsök

Használhatunk hozzá szőlőt, almát, körtét, őszibarackot, ami éppen kéznél van.
Közepes nagyságú ecsettel bekenjük a gyümölcsszemeket tojásfehérjével, majd beszórjuk porcukorral. A porcukrot használat előtt átszitáljuk, nehogy csomós maradjon. Tálcára téve megszárítjuk, ami legalább egy napig tart. A gyümölcsöstál szélét díszíthetjük borostyánlevéllel vagy színes krepp-papírral. A gyümölcsszemeket rárakjuk egy tálra vagy különböző színű, négyzetekre vágott krepp-papír fészekbe, esetleg minyonpapírba ültetjük őket.

Töltött narancs
4 db közepes méretű narancs, 3 dl tejszín, 2 cl narancsszörp, 10 dkg csokoládé, 5 dkg dió, 8 szem cukrozott cseresznye, 3 db tojásból piskótalap, 3 cl triple sec, 2 dkg zselatin, 8 dkg porcukor.

A közepes méretű narancsokat félbevágjuk, majd evőkanál segítségével a héjukat úgy fejtjük le, hogy ne sérüljön meg. A díszítésre mindegyik narancs húsából levágunk egy 1 cm-es karikát, a többit pedig felkockázzuk és narancsszörppel, cukorral és a likőrrel ízesítjük.
A narancsok talpának a piskótalapból szaggatóval virágformát vágunk, és olvasztott csokoládéba mártjuk. A többi piskótát 1 x 1-es kockákra vágjuk. A diót durvára aprítjuk. A zselatint beáztatjuk 1dl vízbe, majd feloldjuk és langyosra visszahűtjük. A fél narancsokat egy tálcára tesszük, és zsírpapírból 2-3cm-es gallért hajtunk nekik. 

A töltelék elkészítése: A felvert tejszínhabhoz óvatosan hozzákeverjük a vágott piskótát, diót, a likőrös narancsot, majd az olvasztott zselatint. Ezután ezzel a papírgallér magasságáig megtöltjük a narancsokat. Hűtőben dermesztjük. Tálaláskor a betöltött narancsokat a csokoládés piskótalapokra tesszük. A papírgallért eltávolítjuk, majd kalapként rátesszük a narancskarikákat, végül cukrozott cseresznyéből pompont illesztünk a narancssapkákra.

Aszaltgyümölcsös Tésztacsomag Hubertus Öntettel
2 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 1 kávéskanál cukor, 20 dkg liszt, 1 tojás, 1 csipet só, 1-1 citrom és narancs, 1-1 citrom és narancs reszelt héja. A töltelékhez: 25 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 10 dkg szilva (aszalt, kimagozott), 10 dkg durvára vágott dióbél. Az öntethez: 15 dkg étcsokoládé, 5 cl Hubertus likőr.

A cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, majd gyúrjunk tésztát a liszttel, a tejjel, a tojással és a többi hozzávalóval. Kelesszük fél órán át langyos helyen. A töltelékhez 1,5 dl vízben oldjuk fel a cukrot erős forralás közben, főzzük meg benne a mazsolát, a szilvát és a diót. Jól be fog sűrűsödni. A megkelt tésztát nyújtsuk ki, vágjuk egyenlő négyzetekre, és halmozzuk rájuk a tölteléket. Göngyöljük fel, nyomkodjuk le a végeiket, kenjük meg tojássárgájával, szurkáljuk meg villával, és 150 °C-os sütőben 25-27 perc alatt süssük meg. Közben az öntethez vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, és keverjük bele a likőrt. A kész süteményeket először szórjuk meg porcukorral, majd öntözzük meg a csokiöntettel.

Csokis-Narancsos Fondü
6 személyre A csokoládékrémhez: 30 dkg étcsokoládé, fél dl tej, 5 dkg vaj. A narancsos krémhez: 5 dl narancslé, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 narancs reszelt héja, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál narancslikőr. A tálaláshoz : 3-3 banán, mandarin, kiwi, 2 narancs, 1-1 mangó, citrom, zöldbelű sárgadinnye, 6 mézes keksz, 6 briós.

A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra, szeletekre vágjuk, vagy felkarikázzuk. Rögtön meglocsoljuk mindet citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A darabokat tálakra rendezzük, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A kekszeket és a briósokat kis szeletekre vágjuk. A csokikrémhez a kis darabokra tördelt csokit a tejjel együtt fondüedényben kislángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és melegen tartjuk. A narancskrémhez a kukoricalisztet fél dl narancslében simára keverjük. A maradék narancslét a mézzel és a narancshéjjal összekeverjük, fondüedényben megmelegítjük, majd apránként hozzákeverjük a feloldott lisztet. A likőrt is beleöntjük, és ezt is melegen tartjuk. Hosszú nyelű fondüvillákra tűzünk egy-egy darab gyümölcsöt, kekszet vagy brióst, és ízlés szerint váltogatva, a fondükbe mártva fogyasztjuk.

Túróval Töltött Narancs
25 dkg túró, 2 db narancs, cukor, fahéj.

A túrót összetörjük, a narancsokat félbevágjuk és kifacsarjuk. A narancsok húsát kikaparjuk. A túróhoz hozzáadjuk a narancs levét, húsát és a cukrot. Fahéjat teszünk bele, ízlés szerint. Ha meghagytuk a narancshéjakat, akkor beletölthetjük a masszát, nagyon mutatós!

Sültalma-süni

(12 hónapos kortól) 
Félbevágott almák magházát kivájjuk, a magházak helyét meglocsoljuk fahéjas citromlével (nagyobbaknál mézes darált dióval is megtölthetjük). Az almákat levelestészta-korongokra borítjuk (lehet mirelitből), és vékony mandulaforgácsból tüskéket, szegfűszegből szemet, orrot készítünk. Forró sütőben percek alatt elkészül. (A szegfűszeget fogyasztás előtt dobjuk ki.)

Téli Alma
Személyenként 2 alma, porcukor vagy méz, fahéj, tejszínhab.

Az almát 8 részre vágjuk, kimagozzuk, aki nem szereti a héját, meg is pucolhatja. Szerintem jobb héjasan a savanykás íz miatt. Egy tányéron szépen elrendezzük, megszórjuk porcukorral vagy kis mézzel lelocsoljuk. Rászórjuk a fahéjat, utána betesszük 1-1,5 percre 900W-on a mikróba. A kész Téli alma még finomabb tejszínhabbal.

Tejfölös Ananászos Édesség Sütés Nélkül
3 pohár tejföl, 2 csomag tejszínhabpor+ az elkészítéséhez, szükségesek, 2 csomag habfix, 1 citrom, 1 csomag babapiskóta, 3 evőkanál porcukor, 1 ananászbefőtt.

A tejszínhabport elkészítjük, a habfixet is belekeverjük, a tejfölbe reszeljük a cirom héját, belecsavarjuk a levét, hozzáadjuk a cukrot, és jól összekeverjük, hozzákeverjük a tejszínhabot is. Egy szögletes jénait kibélelünk folpackkal, az aljára rakjuk az ananászt. Beborítjuk egy réteg krémmel, babapiskótát helyezünk rá, bevonjuk krémmel, újabb sor babapiskóta következik, majd krém. Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálcára borítjuk, és szeletelve fogyasztjuk.