Vaníliás-meggyes tejberizs
2 liter tej, 1 csomag vaníliás puding, 4 kanál cukor a tejberizsbe, 3 kanál cukor a pudingba, 1 üveg meggybefőtt, áfonyaszirup vagy –lekvár.

Megfőzzük a tejberizst. Megfőzzük a pudingot. A pudingot a tányér aljára rakjuk, beleteszünk 6 szem meggyet, hagyjuk kihűlni. A tejberizst rákanalazzuk, a tetejére áfonyalekvárt vagy -szirupot teszünk.

Kókuszos rizs gyümölccsel
20 dkg rizs, 6 dl tej, 10 dkg kókuszreszelék, 15 dkg porcukor, 2 dl málnalekvár, 2 fürt szőlő vagy 5 dkg mazsola, 3 alma, 1 doboz mandarinkonzerv, 1 kiskanál só.

A rizst leöblítjük, sózzuk, felforraljuk, majd leszűrjük. A tejjel leöntjük, a kókuszreszelékkel puhára főzzük. Cukorral ízesítjük, ha kihűlt, hozzáadjuk a szőlőt vagy a mazsolát, forró vízbe mártott csészébe öntjük. Tálaláskor a tányérokra folyékony málnalekvárt öntünk, és a rizst a formából ráborítjuk. Gyümölccsel, befőttel körítve tálaljuk.