Rudolf rénszarvas lány voltRudolf, a Mikulás világító orrú rénszarvasa lehet, hogy lány volt, hiszen minden képen agancsa van - kering már a szenzációs felfedezés az interneten. A sokakat megdöbbentő hírnek tudósok is utánajártak, és megállapították: Rudolf nemét ennél kicsit bonyolultabb meghatározni. 

Rudolf, az angolszász világban nagy népszerűségnek örvendő világító orrú rénszarvas, aki képes arra, hogy egyetlen éjszaka alatt az egész világot körbeszáguldja a Mikulással, lehet, hogy nőstény volt - kering e-mailben szerte a világon a felfedezés. Az ismeretlen író arra alapozza elképzelését, hogy minden ábrázoláson, legyen az többszáz éves festmény vagy rajzfilm, Rudolfnak hatalmas agancsai vannak. 

A hímek azonban a párzási időszak után, november végére eldobják agancsukat, a nőstények viszont megtartják - szól az érvelés. Így december 24-én csak rénszarvaslányokkal utazhat a Mikulás, ha mindenáron ragaszkodunk az agancsokhoz. 

Nem ilyen egyszerű 

A National Geographic nem sajnálta a fáradságot, és utánajárt Rudolf nemiségének. Szakértők megkérdezése után kiderült, hogy a dolog nem annyira egyszerű, ahogy az anonim e-mailező híreszteli. Előfordulhat ugyanis, hogy a fiatal hímek is megőrzik tavaszig fejdíszüket, így karácsonykor nagy valószínűség szerint nekik is van még agancsuk. Sőt, mi több: az ivartalanított hímek sem dobják le agancsukat a tél közeledtével. Így tehát háromféle lehetőség is van az agancsos Rudolf problémájának megoldására: nőstény, fiatal fiú vagy kasztrált hím. A legenda nem sok eligazítást ad ebben az ügyben. Rudolfról csak annyit lehet tudni, hogy legutoljára, kilencedikként csatlakozott a Mikulás csapatához. Különleges, pirosan világító orra miatt maga a Télapó kérte meg egy viharos éjszakán, hogy segítsen az ajándékok kihordásában. A legenda szerint Rudolf eleinte vonakodott, de a szíve mélyén örült, hogy végre hasznát tudja venni furcsa szaglószervének, mely eddig mindig gúny tárgya volt a többi fiatal rénszarvas részéről. Hagyta kicsit kéretni magát, de végül persze elfogadta az állást, mely a világhírt is meghozta számára.